Home Actueel
  1. Veni en twee Vidi’s voor onderzoekers en fellows van het NSCR

Veni en twee Vidi’s voor onderzoekers en fellows van het NSCR

Barbora Holá, senior onderzoeker bij het NSCR, en Amy Nivette, fellow van het NSCR zijn beiden gehonoreerd met een NWO-Vidi. NSCR-fellow Marleen Weulen Kranenbarg ontving een NWO-Veni. De Veni van maximaal 250.00 euro geeft veelbelovende jonge onderwoekers de kans gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder te ontwikkelen. Met een Vidi van maximaal 800.000 euro kunnen ervaren onderzoekers de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

Veni | Kiezen voor de goede kant: factoren die leiden tot niet-crimineel hacken

Dr. Marleen Weulen Kranenbarg | Vrije Universiteit Amsterdam | Fellow NSCR Cybercrime

Naast criminele hackers bestaan er ook niet-criminele hackers die juist bijdragen aan de beveiliging van ITsystemen. Dit onderzoek laat aan de hand van de levensloop en situationele en culturele factoren zien waarom niet-criminele hackers juist aan de goede kant van de wet blijven en hun vaardigheden inzetten voor cybersecurity.


Vidi | Van het verleden terug naar de toekomst: Intergenerationele nalatenschappen van massageweld

Dr. Barbora Holá | Senior onderzoeker NSCR Empirical Legal Studies

Genocide, oorlog en staatrepressie gaan gepaard met massaal geweld, dat grote gevolgen heeft voor degenen die het rechtstreeks treft én voor toekomstige generaties. Dit project onderzoekt hoe erfenissen van massaal geweld worden overgedragen op volgende generaties en welke rol ‘transitional justice’ mechanismen zoals strafrechtspleging en ambtelijke zuiveringen hierin spelen.


Vidi | Kan een positievere waarneming van de politie criminaliteit voorkomen?

Dr. Amy Nivette | Universiteit Utrecht | Fellow NSCR Evidence-based policing

Kan eenmalig contact met de politie veranderen hoe mensen tegen ze aankijken? Kan een Tweet vetrouwensschade in de politie veroorzaken? Heeft dit invloed op iemands crimineel gedrag? Dit project introduceert een nieuwe methode om contact met de politie te meten en hoe deze ervaringen individuele meningen en crimineel gedrag beïnvloeden.


Lees meer over de NWO-Veni en de NWO-Vidi.

dr. mr. Barbora Holá

Senior Onderzoeker

prof. dr. Peter van der Laan

Senior Research Fellow

Deel dit artikel

Actuele berichten