Home
  1. Jongeren en georganiseerde criminaliteit

Jongeren en georganiseerde criminaliteit

Een consortium van onderzoekers, beleidsmakers en praktijkpartners heeft met steun vanuit de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) het project EPIC opgezet: Explaining, Preventing, and Intervening in organized Crime involvement. Doel van dit onderzoek is het effectief verminderen van de betrokkenheid van jongeren bij georganiseerde criminaliteit.


Save the date: 16 september 2022

Het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert samen met het EPIC-team een bijeenkomst voor alle gemeenten die aanspraak kunnen maken op de middelen van het kabinet om de aanwas van jongeren in de georganiseerde criminaliteit tegen te gaan. Doel is om kennis te maken en inspiratie op te doen voor toekomstige samenwerkingen. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk bij het EPIC-project betrokken partijen op deze bijeenkomst aanwezig zijn.
De bijeenkomst bestaat uit twee delen: in het eerste deel lichten verschillende onderzoekers toe wat er tot nu toe bekend is over georganiseerde criminaliteit en de aantrekkingskracht daarvan op jongeren; in het tweede deel wordt nader ingegaan op het belang van evidence-based werken om aanwas van jongeren in de georganiseerde criminaliteit te voorkomen en het stoppen met criminaliteit te bevorderen.

Wanneer: Vrijdag 16 september van 11.30 tot 17.00 (incl. afsluitende borrel)
Waar: Ministerie van Justitie en Veiligheid | Auditorium | Turfmarkt 147, Den Haag
Aanmelden: Stuur een mail naar svandeuren@nscr.nl.


Verder lezen


Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit onderzoeksproject? Meldt u zich dan aan voor de EPIC-nieuwsbrief.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over dit onderzoek contact op met projectleider Arjan Blokland.
Vragen vanuit de media? Neem contact op met Koosje Heurter.