Home Actueel
  1. NWO Veni-beurs voor Rutger Leukfeldt

NWO Veni-beurs voor Rutger Leukfeldt

De offline kant van cybercriminaliteit
Door Marco Last MA | 28 juli 2017

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan dr. Rutger Leukfeldt een Veni-beurs van 250.000 euro toegekend voor het onderzoeksproject . De Veni-beurs biedt veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie of vier jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.
De Veni wordt jaarlijks door NWO toegekend. 1127 onderzoekers dienden bij NWO een aanvraag in voor een Veni-financiering. Deze aanvragen werden door middel van peer review beoordeeld door breed samengestelde commissies van externe deskundigen uit de betreffende vakgebieden. 154 pas gepromoveerde onderzoekers kregen uiteindelijk een Veni-beurs. Veni maakt, samen met Vidi en Vici, onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO.
Het onderzoek van Rutger Leukfeldt richt zich op cybercriminaliteit. Cybercrime speelt zich af in de online wereld, maar cybercriminelen zijn echte mensen die zich in de fysieke wereld begeven. Hoe deze werelden verweven zijn, weten we niet. Leukfeldt gaat onderzoeken in hoeverre online en offline sociale contacten en criminele ontmoetingsplaatsen toegang bieden tot cybercriminele netwerken.
Credits beeld: Shutterstock
 

Marco Last MA

Subsidieadviseur

Deel dit artikel

Actuele berichten