Home Actueel
  1. Victimology Summer School: Van ongrijpbaar naar (be)grip – Perspectieven op online slachtofferschap

Victimology Summer School: Van ongrijpbaar naar (be)grip – Perspectieven op online slachtofferschap

Op 31 augustus en 1 september 2023 is de vijfde editie van de Victimology Summer School, met als thema Van ongrijpbaar naar (be)grip – Perspectieven op online slachtofferschap. De Victimology Summer School wordt georganiseerd door Slachtofferhulp Nederland, het kennisnetwerk Victimologie in Nederland (ViNe) en het NSCR. U kunt zich vanaf nu aanmelden.
Door dr. Chantal van den Berg | 20 juni 2023 | Victimologie

De Victimology Summer School staat dit jaar in het teken van online slachtofferschap. Dat de digitalisering van onze maatschappij voordelen met zich meebrengt, merken we bijna allemaal in ons dagelijks leven. Praktische zaken, zoals internetbankieren, zijn makkelijk (snel) online te regelen. Ook contact en verbinding met andere mensen is via social media snel gevonden. Toch heeft deze digitale wereld ook een keerzijde zoals online criminaliteit, met als gevolg online slachtofferschap.

Het programma

Tijdens de Victimology Summer School gaan we aan de slag met vragen als:

  • Hoe ziet online slachtofferschap er uit?
  • Wat is de impact van online slachtofferschap?
  • Hoe helpen we de weerbaarheid van slachtoffers te vergroten?
  • Hoe zorgen we ervoor dat slachtoffers recht en herstel vinden?

Bekijk het volledige programma.

De Victimology Summer School is bedoeld voor (beleids-)medewerkers, wetenschappers, ketenpartners en studenten die werkzaam zijn op het gebied van slachtofferzorg en onderzoek doen naar slachtofferschap. De Summer School draait om het delen van kennis van en nieuwe inzichten over de maatschappelijke positie van slachtoffers, slachtofferrechten en slachtofferzorg. Tijdens interactieve lezingen en thematische sessies van inspirerende sprekers verbreden de deelnemers hun kennis, delen ervaringen en ontmoeten elkaar.

Praktische informatie en aanmelden

  • Datum: Donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september 2023
  • Locatie: De Observant in Amersfoort
  • Kosten: € 450,- (inclusief lunch en borrel op beide dagen & diner op dag 1). Voor studenten (laatste jaar Bachelor, Master studenten en PhDs) geldt een gereduceerd tarief van € 150,-. Om hiervoor in aanmerking te komen, is het nodig om aan te melden met het e-mailadres van de onderwijsinstelling.

Naar het aanmeldformulier.

Na bevestiging van uw deelname, sturen wij u separaat een factuur naar het door u opgegeven e-mailadres. Indien uw organisatie uw deelname betaalt en werkt met order- of inkoopnummers, dan verzoeken wij u zelf intern een ordernummer aan te vragen en bij aanmelding dit nummer aan ons door te geven.
Plaatsing vindt plaats op volgorde van aanmelding. Er is plaats voor maximaal 75 personen, waarvan 20 plaatsen gereserveerd zijn voor medewerkers en stagiairs van Slachtofferhulp Nederland. Na bevestiging van uw deelname ontvangt u een link waarmee u zich kunt inschrijven voor de thematische sessies.

Annuleren

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 1 augustus 2023. Daarna geldt een (getrapte) annuleringsregeling. Bij annuleringen korter dan 14 dagen voor aanvang van de Victimology Summer School, bent u het gehele bedrag verschuldigd.

Vragen?

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op via summerschool@slachtofferhulp.nl.

dr. Chantal van den Berg

Onderzoeker

Deel dit artikel

Actuele berichten