Home Actueel
  1. Hersenen, hartslag en het behandelsucces van gevangenen

Hersenen, hartslag en het behandelsucces van gevangenen

Door Liza Cornet MSc | 18 januari 2016 | Sancties
Hersenen, hartslag en het behandelen van gevangenen
Hersenen, hartslag en het behandelen van gevangenen

Jaarlijks volgen honderden gevangenen een zogenoemde cognitieve gedragstherapie. De meeste gevangenen hebben baat bij deze behandeling, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Waarom slaat de behandeling bij de één wel aan en bij de ander niet? In haar promotieonderzoek onderzoekt Liza Cornet of neurobiologische kenmerken, zoals de werking van het brein, iets zeggen over het behandelsucces van gevangenen.
Cornet voert haar onderzoek uit in Nederlandse gevangenissen. Gevangenen voeren verschillende neurobiologische metingen uit, zoals neuropsychologische taken en ondergingen een hartslagmeting. Ook trainers en mentoren zijn bij het onderzoek betrokken.
Cornets onderzoek maakt deel uit van onderzoeksprogramma Hersenen en Cognitie van NWO.

Meer informatie

Neurocriminoloog Liza Cornet is een van de Faces of Science, een project van de KNAW en De Jonge Akademie. Faces of Science richt zich op studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo en wil hen laten meekijken in het leven van jonge wetenschappers. Het populair-wetenschappelijke Kennislink dient als platform van dit project. Zie ook www.facesofscience.nl
 

Liza Cornet MSc

Deel dit artikel

Actuele berichten