Home Actueel
  1. Gevangen in jezelf. Het effect van detentie op de geestelijke gezondheid

Gevangen in jezelf. Het effect van detentie op de geestelijke gezondheid

Door dr. Joke Harte | 12 mei 2015 | Sancties
Gevangen in jezelf. symposium

NSCR Middagsymposium

Heeft detentie een negatief effect op de geestelijke gezondheid van gedetineerden? Is het mogelijk dat er gedetineerden zijn voor wie detentie juist een positief effect heeft op de geestelijke gezondheid? Deze vragen over de invloed van gevangenschap op de psychische gezondheid komen aan de orde in het NSCR-symposium 'Gevangen in jezelf', op woensdagmiddag 10 juni 2015, onder leiding van Prof. Dr. Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie aan de VU).
In Nederland lopen verschillende grootschalige empirische onderzoeken rond bovenstaande vragen, bijvoorbeeld het Prison Project, de Landelijke Databank PPC’s (Penitentiaire Psychiatrische Centra), en diverse individuele promotieonderzoeken. Het doel van dit symposium is de kennis uit de wetenschap samen te brengen en te laten zien wat de wetenschap te bieden heeft voor de detentiepraktijk. Het symposium is nadrukkelijk bedoeld voor iedereen die vanuit het beleid en het werkveld te maken heeft met of geïnteresseerd is in het onderwerp ‘psychische gezondheid van gedetineerden’. Sprekers en publiek zullen met elkaar van gedachten wisselen over de mogelijke implicaties voor beleid en toekomstig onderzoek.

Meer informatie

Meer informatie is te verkrijgen bij: Joke Harte, jharte@nscr.nl. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Aanmelden kan via een mail aan secretariaat@nscr.nl. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt. Het NSCR-middagsymposium vindt plaats in een van de zalen van de Vrije Universiteit, Amsterdam.

dr. Joke Harte

Deel dit artikel

Actuele berichten