Home Actueel
  1. Criminele Carrière en Levensloop Studie (CCLS)

Criminele Carrière en Levensloop Studie (CCLS)

Door prof. dr. Arjan Blokland | 4 maart 2015 | Levensloop

Prof. dr. mr. Arjan Blokland, Lisa Storms MSc., prof. dr. Paul Nieuwbeerta, dr. Arieke Rijken
In dit project - De Criminele Carrière en Levensloop Studie (CCLS) - worden ruim 5.000 veroordeelden en hun familieleden bestudeerd over vrijwel hun gehele leven. Het project maakt gebruik van gegevens van een 4% steekproef van alle personen die in 1977 zijn veroordeeld. Op basis van gegevens uit het Justitiële Documentatie Register wordt de complete criminele carrière van deze onderzoekspersonen en hun huwelijkspartners en kinderen nagegaan tot aan 2007.
Tevens zijn voor de veroordeelden en hun familieleden gegevens uit de Gemeentelijke Basis Administratie bekend. Hierdoor kunnen levenslange ontwikkelingen op andere levensloop terreinen (huwelijk, kinderen, overlijden) en de relatie met crimineel gedrag worden bestudeerd. Binnen het criminele carrière project wordt samengewerkt met internationale experts op het terrein van criminele carrières, en strafrechtelijke interventies.
In 2010 is subsidie van NWO (Middelgroot) verkregen om alle steekproefleden te bevragen op de domeinen werk, relaties, gezondheid, verslaving en woonomgeving.
Deze poster (pdf) geeft een beknopt overzicht van het CCLS onderzoek en gaat in op de methode van onderzoek en de onderzoeksvragen.

prof. dr. Arjan Blokland

Senior Onderzoeker

Deel dit artikel

Actuele berichten