Home Actueel
  1. NWO en NSCR veroordelen Russische inval in Oekraïne, maatregelen in voorbereiding

NWO en NSCR veroordelen Russische inval in Oekraïne, maatregelen in voorbereiding

Het NSCR en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO – het NSCR maakt deel uit van de NWO-institutenorganisatie) zijn geschokt over de inval van de Russische troepen in Oekraïne. De beelden en berichtgeving maken duidelijk dat op nietsontziende wijze een vredelievend en vrij land wordt ingenomen door een agressieve buitenlandse mogendheid. We leven mee met alle Oekraïners, in het bijzonder onze Oekraïense medewerkers en collega’s met familie en vrienden in Oekraïne en we verklaren ons solidair met hen.
Door prof. dr. Beate Völker | 7 maart 2022

NWO beraadt zich op passende maatregelen in antwoord op de Russische agressie. Zij trekt daarin samen op met onder meer het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere departementen. Momenteel is NWO bezig met een inventarisatie van alle lopende samenwerkingsverbanden met Russische wetenschappelijke instanties en projecten die in voorbereiding waren.

Werk voortzetten in veiligheid

NWO zal voor diegenen die zich de komende tijd als vluchteling uit oorlogsgebied melden, bekijken welke mogelijkheden er zijn om te helpen om hun wetenschappelijk werk te kunnen voortzetten in veiligheid. NWO wil bovendien een veilige en inclusieve werkomgeving blijven bieden aan medewerkers uit Oekraïne en voor Russische collega’s die part noch deel hebben aan het oorlogsgeweld.
We blijven ons inzetten voor een wetenschap die floreert door internationale wetenschappelijke samenwerking en die een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van ons allemaal.

Dit bericht verscheen oorspronkelijk op de website van NWO.

prof. dr. Beate Völker

Directeur

Deel dit artikel

Actuele berichten