Home Actueel
  1. Nieuw internationaal tijdschrift over levensloopcriminologie

Nieuw internationaal tijdschrift over levensloopcriminologie

Door prof. dr. Arjan Blokland | 19 februari 2015

Medewerkers van het NSCR waren betrokken bij de oprichting van een nieuw tijdschrift op het terrein van de levensloopcriminologie. Het eerste nummer zal verschijnen in maart 2015, onder de naam Journal of Developmental and Life-Course Criminology. De verwachting is dat het tijdschrift binnen korte tijd zal uitgroeien tot een toonaangevend tijdschrift in het vakgebied.
Het tijdschrift is een uitgave van de divisie Developmental and Life-Course Criminology van de American Society of Criminology en publiceert resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van anti-sociaal en crimineel gedrag van de kindertijd tot in de late volwassenheid.
Zo zal het tijdschrift aandacht besteden aan zaken als specialisatie en escalatie van criminele carrières, de wederzijdse beïnvloeding van belangrijke levensloopdomeinen  (zoals werk, trouwen en kinderen krijgen) en crimineel gedrag en de bedoelde en onbedoelde effecten van strafrechtelijk ingrijpen.
Een aantal medewerkers  van het NSCR is lid van de editorial board van het nieuwe tijdschrift en sommigen waren in het verleden ook betrokken bij de oprichting van de divisie. Een aanzienlijk deel van het vooraanstaand levensloopcriminologisch onderzoek is afkomstig uit Europa en het werk van Nederlandse levensloopcriminologen is hierin prominent.
Daarmee biedt het tijdschrift ook een belangrijk nieuw podium voor het Nederlands levensloopcriminologisch onderzoek.
Meer informatie over het Journal of Developmental and Life-Course Criminology
Meer informatie over de American Society of Criminology

prof. dr. Arjan Blokland

Senior Onderzoeker

Deel dit artikel

Actuele berichten