Home Actueel
  1. Jean-Louis van Gelder ontvangt Vidi-beurs

Jean-Louis van Gelder ontvangt Vidi-beurs

Credits beeld: Shutterstock
Door mr. dr. Jean-Louis van Gelder | 30 mei 2017

NWO heeft aan senior onderzoeker Jean-Louis van Gelder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend voor zijn ‘future selves’-project. Hiermee kan hij een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opzetten. Met een persoonsgebonden Vidi-beurs kunnen onderzoekers tot vijf  jaar onderzoek doen. De Vidi-beurzen worden jaarlijks door NWO toegekend.
'Crime and Time: How short-term mindsets encourage crime and how the future self can prevent it'
Delinquenten zijn doorgaans kortzichtig en negeren de langetermijngevolgen van hun gedrag. Dit onderzoeksproject ontwikkelt en test een nieuwe theorie die deze kortzichtigheid verklaart door verschillende bestaande perspectieven te integreren. Het project maakt gebruik van virtual reality en een smartphone-applicatie om delinquenten bewuster te maken van hun toekomst en om hun delinquent gedrag te reduceren.
Lees hier meer.
Vernieuwingsimpuls
Vidi is gericht op ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Vidi maakt samen met Veni en Vici deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Binnen de Vernieuwingsimpuls zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. NWO selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en de mogelijkheden voor kennisbenutting.

mr. dr. Jean-Louis van Gelder

Deel dit artikel

Actuele berichten