Home Actueel
  1. Het OIKOS-project is op zoek naar respondenten

Het OIKOS-project is op zoek naar respondenten

Door Anne Smit MSc | 31 maart 2016

OPROEP
Voor het OIKOS-project (Onderzoek en Interview Ouders en Kinderen over Scheiding) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam zijn we op zoek naar mensen (ouder dan 18 jaar) die bereid zijn om geïnterviewd te worden.
Tijdens of nadat ouders uit elkaar gaan, kan het voorkomen dat een ouder de andere ouder beschuldigt van seksueel misbruik van het/de kind(eren) of daar een vermoeden van uitspreekt. Dit kan worden uitgesproken tijdens een rechtszaak waarin over gezag en omgang besloten wordt, of tijdens bijvoorbeeld een onderzoek van de Kinderbescherming. Vervolgens is het in het belang van het kind en alle partijen dat de rechter de juiste beslissingen neemt.
Om beter zicht te krijgen op dit proces, willen wij graag een aantal mensen interviewen die hiermee te maken hebben gehad als kind. Er zullen vragen aan bod komen over uw ervaringen tijdens de procedure en wat voor effect dit op u gehad heeft.
Het interview zal ongeveer een uur duren bij u thuis of op een andere locatie van uw keuze en is volledig anoniem. Als bedankje zal u een VVV bon ter waarde van 25 euro ontvangen.
Bent u bereid om mee te werken? Meld u dan aan onder vermelding van uw leeftijd door te mailen naar oikos.rechten@vu.nl of stuur een WhatsApp bericht naar +31 6 13028229.

Anne Smit MSc

Deel dit artikel

Actuele berichten