Home Actueel
  1. Beroemd en berucht: criminaliteit in Amsterdam

Beroemd en berucht: criminaliteit in Amsterdam

Op het slechte pad
Door prof. dr. Henk Elffers | 29 maart 2017

Radio Swammerdam wijdt een nieuwe reeks afleveringen aan het thema criminaliteit in het dossier . In de aflevering van zondag 26 maart werd senior onderzoeker Henk Elffers van 11.00 tot 12.00 uur geïnterviewd over criminaliteit in Amsterdam, naar aanleiding van het verschijnen van het boek Beroemd en berucht: Criminaliteit in Amsterdam. Het boek is een verzameling van korte bijdragen over criminaliteit met een directe link naar de hoofdstad, die tegelijk de verschillende onderzoeksterreinen van het NSCR illustreren.
Tevens werd er in de uitzending gesproken met Ariadne Schmidt over crimineel gedrag onder vrouwen in de vroegmoderne tijd. Zij is promovendus aan de Universiteit Leiden en doet onderzoek naar criminaliteit onder vrouwen in de 17e- en 18e-eeuwse steden.
Je kunt de uitzending terugluisteren op radioswammerdam.nl Hier kun je ook het interview met A-Lab Fellow Jan-Willem van Prooijen over complotdenken van 19 februari vinden, Niets is wat het lijkt? De wetenschap achter complotdenken. In een wereld waarin wordt gelekt en gehackt, waarin alternatieve feiten en nepnieuws je om de oren vliegen, is het soms lastig te beoordelen wat je voor waar mag aannemen.

Over Radio Swammerdam

Radio Swammerdam is het wekelijkse wetenschapsprogramma op AmsterdamFM, vernoemd naar de zeventiende-eeuwse wetenschapper Jan Swammerdam. Iedere zondagochtend van 11.00 tot 12.00 uur schuiven er twee wetenschappers aan tafel en belicht Radio Swammerdam nieuwe inzichten uit de wetenschap. Ook is er een vaste columnist en zijn er reportages, uitstapjes naar het wetenschappelijke werkveld.
ether 106.8, kabel 103.3, amsterdamfm.nl

prof. dr. Henk Elffers

Gastonderzoeker

Deel dit artikel

Actuele berichten