Home Actueel
  1. 3-5 februari 2017 | Conferentie Globalisation of Fisheries

3-5 februari 2017 | Conferentie Globalisation of Fisheries

Globalisation of fisheries: the prevalence, actors, ecological impact and regulation of illegal fishing
Door dr. Andrew Lemieux | 8 november 2016

Aankondiging

3-5 Februari 2017 | Texel | Nederland
Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) organiseren een internationaal tweedaags congres om de huidige stand van zaken te bespreken met betrekking tot de globalisatie van vissersvloten en de gevolgen voor ecosystemen in zee. Ons doel is om de huidige beschikbare informatie bij elkaar te brengen, de kenniskloof in kaart te brengen en hoe deze overbrugd kan worden, en om de ecologische en economische gevolgen voor illegale visserij te behandelen.
De uitgenodigde keynote speakers zijn Professor Daniel Pauly (Sea Around Us; Institute for the Oceans and Fisheries & Department of Zoology, Vancouver, BC), Professor Ronald V. Clarke (Rutgers School of Criminal Justice, New Jersey, USA), Professor Wim Huisman (Criminal Law and Criminology, Vrije Universiteit Amsterdam), en onderzoekers en vertegenwoordigers van de EU The Long Distance Fleet Advisory Council (LDAC).
Presentaties
Wie geïnteresseerd is om een poster te presenteren of een presentatie te geven, kan de titel en een abstract (150 woorden) opsturen naar alemieux@nscr.nl voor 1 januari 2017.
Proceedings
De proceedings worden gepubliceerd als een speciale uitgave of sectie in het ICES Journal of Marine Science. Alle inzenders wordt vriendelijk gevraagd om hun papers (onderhevig aan peer review) zo spoedig mogelijk op te sturen na afloop van het congres.
Aanmelden
Registreren voor het congres kan vanaf 15 november 2016 voor alle sprekers, maar ook voor alle andere deelnemers. De kosten zijn € 150 en lunch en diner voor iedere dag is inbegrepen.
Meer informatie
Verdere informatie is te vinden op de Engelstalige website en in deze brochure:
[su_divider top="no" divider_color="#ededed" size="1"]
[wpdm_package id='4711']
[su_divider top="no" divider_color="#ededed" size="1"]

dr. Andrew Lemieux

Research Fellow

Deel dit artikel

Actuele berichten