Home Over NSCR
  1. Vacatures

Vacatures

Bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving werken ruim 100 wetenschappers, postdocs, promovendi en ondersteunend personeel. Het merendeel van de NSCR-medewerkers heeft een aanstelling via de institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO-I) of een gecombineerde (deeltijd)aanstelling in samenwerking met Nederlandse universiteiten.

Op het NSCR is regelmatig plek voor stagiairs. Acquisitie naar aanleiding van onze advertenties wordt niet op prijs gesteld.


Divers personeelsbestand

Het NSCR stimuleert een divers personeelsbestand: we streven ernaar talent en creativiteit te ontwikkelen door mensen met verschillende achtergronden en culturen bij elkaar te brengen. We werven en selecteren op basis van capaciteiten en talent. We moedigen iedereen met de juiste kwalificaties ten zeerste aan om te solliciteren op de vacature, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, seksuele geaardheid of fysieke vaardigheden.


Werken bij het NSCR

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) is een nationaal onderzoeksinstituut dat fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verricht naar criminaliteit en rechtshandhaving. Het NSCR is gevestigd in Amsterdam, in een van de gebouwen van de Vrije Universiteit. Het instituut verricht interdisciplinair en longitudinaal onderzoek op het snijvlak van theorie, praktijk en beleid, en maakt deel uit van de Institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).


Over NWO-I

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek is de nationale onderzoekfinancier. Onder de institutenorganisatie van NWO (NWO-I) vallen negen nationale expertisecentra op specifieke wetenschapsvelden, van astronomie tot zeeonderzoek tot criminaliteit en rechtshandhaving, het onderzoeksterrein van het NSCR. De NWO-instituten doen hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en fungeren als krachtige nationale instrumenten in het wetenschapsbeleid. Ze maken het mogelijk wetenschapsvelden voor langere tijd te coördineren en het onderzoek daarin te vernieuwen.


Openstaande vacatures

Freelance communicatiemedewerker (zzp)

Een consortium van onderzoekers, beleidsmakers en praktijkpartners heeft met steun vanuit de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) het meerjarige EPIC-project opgezet: Explaining, Preventing, and Intervening in organized Crime involvement. Doel van dit onderzoek is het effectief verminderen van de betrokkenheid van jongeren bij georganiseerde criminaliteit (zie voor meer informatie: www.nscr.nl/epic).

Voor de communicatiewerkzaamheden binnen het EPIC-project zijn we op zoek naar een (junior) communicatiemedewerker met duidelijke affiniteit met wetenschapscommunicatie. De werkzaamheden betreffen het schrijven van een communicatie- en implementatieplan en het organiseren van de interne en externe projectcommunicatie. Voor het laatstgenoemde kan worden gedacht aan het doorontwikkelen van de EPIC-website en de socials (Twitter/LinkedIn) en op een toegankelijke manier (tussentijdse) resultaten naar de samenleving en stakeholders communiceren, bijvoorbeeld via infographics, factsheets en/of blogs.

We zoeken een enthousiaste, samenwerkingsgerichte hands-on communicatiemedewerker voor een dag in de week (idealiter tot het einde van het project: zomer 2028). Je bent werkzaam voor het NSCR en de startdatum is in overleg. Het tarief bedraagt afhankelijk van ervaring maximaal 65 euro per uur (excl. btw).

Voor meer informatie over de inhoud van de positie kun je contact opnemen met Veroni Eichelsheim (veichelsheim@nscr.nl). Interesse? Stuur je CV en motivatie (max 1A) onder vermelding van freelance communicatiemedewerker voor 24 mei aan vacature@nscr.nl.


Drie Promovendi in het Onderzoeksprogramma vrijheidsbeperkende sancties  

Word jij een toponderzoeker in de criminologie? Wil je door je promotieonderzoek bijdragen aan kennis omtrent non-traditionele vormen van straffen en herstel? Heb je een (Research) Master in de criminologie, sociologie, bestuurskunde, psychologie of een gerelateerde discipline? Dan ben je wellicht de kandidaat naar wie we zoeken!

 Omschrijving

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) heeft drie vacatures voor promovendi die onderzoek gaan doen in het programma ‘vrijheidsbeperkende sancties’. Het betreft een nieuw en uniek samenwerkingsprogramma van NSCR, WODC, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Halt, Reclassering Nederland, Verslavingsreclassering, Raad voor de Kinderbescherming en Leger des Heils. Tot op heden is er nog maar weinig bekend over wie welke soort vrijheidsbeperkende sanctie opgelegd krijgt, hoe deze precies wordt ingevuld en wat de gevolgen daarvan zijn. Wij gaan dit onderzoeken door een longitudinaal cohortonderzoek op te zetten waarbinnen respondenten gedurende 4 jaar (of langer) worden gevolgd. We willen in najaar met drie promotieprojecten starten, waarbij

  • het eerste project zich richt op de kenmerken van jongeren die vrijheidsbeperkende afdoeningen ondergaan;
  • een tweede project de precieze invullingen van de straffen voor jongeren bekijkt en de manier waarop herstelgericht te werk gegaan wordt, en
  • een derde project focust op reclasseringstoezicht bij volwassenen.

Alle drie de projecten bestuderen tevens de consequenties van vrijheidsbeperkende straffen voor uitkomsten zoals integratie, welzijn en ervaren legitimiteit/procedurele rechtvaardigheid. In een later stadium zullen nog twee andere projecten worden gestart die met hetzelfde dataset gaan werken.

De projecten zijn ingebed in het NSCR en bieden ruimte voor eigen invullingen. Binnen het NSCR behoort dit project tot de onderzoeksgroep ‘maatschappelijke reacties op criminaliteit’.

Werkzaamheden

  • Eigen onderzoek opstarten en uitvoeren passend binnen het onderzoeksprogramma ‘vrijheidsbeperkende sancties’ resulterend in een proefschrift;
  • Het schrijven van een systematic review en artikelen over de empirische onderzoeksbevindingen voor publicatie in wetenschappelijk tijdschriften;
  • Presenteren van onderzoeksbevindingen op (inter)nationale wetenschappelijke congressen;
  • Actief bijdragen aan het delen en opdoen van kennis binnen het bredere onderzoeksnetwerk van het programma.

Wij zoeken

Excellente kandidaten die zijn afgestudeerd in de criminologie, sociologie, bestuurskunde, psychologie of een gerelateerde discipline worden uitgenodigd te solliciteren.

Kandidaten beschikken over:

  • Aantoonbare affiniteit met wetenschappelijk onderzoek binnen de criminologie en ihb reclassering en sancties;
  • Sterke analytische vaardigheden en een gedegen kennis van zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden;
  • Goede sociale vaardigheden;
  • Een goede beheersing van Nederlands en Engels, in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

  • Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van maximaal 4 jaar. De aanstelling is in eerste instantie voor 16 maanden. Na een goede beoordeling vindt verlenging plaats voor de resterende 32 maanden.
  • Mogelijkheid tot parttime werken tot 32 uur per week waarbij de aanstellingstermijnen naar rato worden verlengd.
  • Het startsalaris bedraagt € 2781,- bruto per maand bij fulltime en loopt op tot € 3562,- bruto per maand in het vierde jaar conform de Cao-OI.
  • Naast 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaaruitkering een goede pensioenregeling en ruim 8 weken vakantieverlof naast een hybride werkplek. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.
  • Het overleggen van een VOG-verklaring maakt onderdeel uit van de procedure.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functies kun je contact opnemen met prof.dr. Beate Völker, directeur NSCR: BVolker@nscr.nl. Informatie over de wervingsprocedure en arbeidsvoorwaarden kunnen worden opgevraagd bij Manon Quik, P&O-adviseur: MQuik@nscr.nl. 

Solliciteren

Sollicitaties (brief en cv) onder vermelding van vacature promovendus OZG 4 voor 20 mei 2024 richten aan: vacature@nscr.nl

De gesprekken vinden in juni plaats. De beoogde start van het promotietraject is September/ Oktober 2024.


Onderzoeker voor de NSCR onderzoeksgroep ‘Daders. Wie pleegt criminaliteit, wanneer en waarom?’

 Ben jij de enthousiaste onderzoeker die wij zoeken om onze onderzoeksgroep te komen versterken? Ben je gepromoveerd in een relevante (sociaal- of gedragswetenschappelijke) discipline, heb je na je promotie al enige onderzoekservaring opgedaan én heb je aantoonbare affiniteit met onderzoek naar crimineel, antisociaal, of deviant gedrag over de levensloop (of over generaties)? zijn wij op zoek naar jou!

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) is op zoek naar een gepromoveerd onderzoeker voor de onderzoeksgroep ‘Daders. Wie pleegt criminaliteit, wanneer en waarom?’. Het NSCR kent al een jarenlange traditie in levenslooponderzoek naar criminaliteit. In deze onderzoeksgroep zetten we die traditie voort, en richten we ons tegelijkertijd op innovatie in onderzoeksonderwerpen en -methoden. We doen gedegen kwantitatief en kwalitatief onderzoek op maatschappelijk relevante onderwerpen en werken samen met zowel andere onderzoeksgroepen binnen het NSCR, als ook met wetenschappers in binnen- en buitenland. Ook werken we samen met maatschappelijke partners. Hier lees je meer over deze onderzoeksgroep.

Waar zijn we naar op zoek?

We zoeken een gepromoveerd onderzoeker met een relevante academische achtergrond, die de komende jaren zelfstandig aan een onderzoekslijn kan werken binnen onze onderzoeksgroep. We zoeken nadrukkelijk naar iemand die ook de verbinding zoekt met onderwerpen die in andere onderzoeksgroepen worden onderzocht, die bereid is de komende jaren samen met anderen aan een onderzoekslijn te werken, onderzoek publiceert in internationale wetenschappelijke tijdschriften en die ook bereid is passende subsidievoorstellen te schrijven om te proberen dit  onderzoek gefinancierd te krijgen. Daarnaast zoeken we iemand die het leuk vindt jonge onderzoekers te begeleiden.

Vereisten (samengevat):

De onderzoeker die wij zoeken:

  • Heeft een PhD in een relevante discipline (zoals criminologie, sociologie, psychologie, pedagogische wetenschappen, of antropologie);
  • heeft aantoonbare affiniteit met de onderwerpen die centraal staan in deze onderzoeksgroep;
  • heeft voldoende ervaring om zelfstandig onderzoek te kunnen uitvoeren, te publiceren, en erover te communiceren;
  • heeft eigen ideeën voor een (vernieuwende) onderzoekslijn binnen het bestaande programma en kan hiervoor zelfstandig financieringsaanvragen doen;
  • beheerst (academisch) Engels;
  • is een prettige collega die graag samenwerkt en jongere onderzoekers de begeleiding kan bieden die zij nodig hebben.

Wij bieden:

  • een dienstverband van 3 jaar voor (bij voorkeur) 40 uur per week met de intentie van een voortzetting in onbepaalde tijd;
  • Een bruto fulltime maandsalaris van minimaal € 4.363 en maximaal € 6.823 (afhankelijk van ervaring), conform schaal 11/12 CAO-Onderzoekinstellingen;
  • Een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering, hybride werkplek, goede pensioenregeling en ruim 8 weken vakantieverlof per jaar op basis van een fulltime aanstelling. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden;
  • Een pre-employment screening waaronder het overleggen van een VOG maakt deel uit van de procedure.

Meer informatie:

Voor vragen met betrekking tot deze positie, kun je contact opnemen met: prof.dr. Veroni Eichelsheim (veichelsheim@nscr.nl). Voor informatie over de procedure of secundaire arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Manon Quik, HR Adviseur (mquik@nscr.nl)

Meer informatie over het NSCR vind je op www.nscr.nl .

Reageren?

Ben je geïnteresseerd in deze positie? Dan kun je reageren door een email met in de bijlage je curriculum vitae en je motivatiebrief te sturen naar vacature@nscr.nl onder vermelding van: onderzoeker Onderzoeksgroep 1.

Deadline

De sluitingsdatum van deze vacature is 7 mei 2024.