Home
  1. Deelname aan een vragenlijstonderzoek over je ervaringen in detentie

Dit onderzoek vond plaats in 2022 en is inmiddels afgerond. Bekijk de resultaten in deze samenvatting van de uitkomsten. Het volledige onderzoek lees je hier


Informatie | Deelname aan een vragenlijstonderzoek over je ervaringen in detentie

Wat?

Het Nederlandse Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) doet wetenschappelijk onderzoek naar detentie-ervaringen en de situatie na vrijlating. Hiervoor willen we je graag een korte vragenlijst voorleggen.

Wie kan meedoen?

Ben je man en heb je ooit langer dan twee weken in Nederland in detentie gezeten? Dan kun je meedoen aan dit onderzoek.

Waarom meedoen?

Door dit onderzoek en jouw bijdrage komen we meer te weten over detentie. De resultaten van het onderzoek kunnen helpen de situatie voor mensen in detentie en na vrijlating te verbeteren.

Hoe werkt het?

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. In de vragenlijst wordt eerst een korte situatie beschreven. Daarna volgen een paar vragen over deze situatie. Hierna volgen nog een paar vragen over jou, je mening over je tijd in detentie en je relatie met PIW’ers. Deelname is vrijwillig. Er zijn geen goede of foute antwoorden. Het gaat echt om jouw mening. Als je ervoor kiest om deel te nemen, kun je op ieder moment stoppen. Je hoeft hiervoor geen reden op te geven.

Belangrijk om te weten!

  • Alles wat je in de vragenlijst invult, wordt vertrouwelijk behandeld. Alleen de onderzoekers kunnen je gegevens inzien. We vertellen niets door aan anderen, ook niet aan je begeleiders, politie of justitie.
  • De onderzoeker bewaart de informatie uit de vragenlijst op een beveiligde computer die niet is aangesloten op het internet. Zo snel mogelijk na het invullen van de vragenlijst worden jouw gegevens onherleidbaar naar jou als persoon gemaakt.
  • We houden ons aan strenge wetten over data- en privacybescherming.
  • Als je na het invullen van de vragenlijst bedenkt dat je toch niet wil meedoen met het onderzoek, kun je je toestemming voor deelname intrekken. Neem hiervoor binnen 3 maanden contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze webpagina. Na intrekking van je toestemming worden je gegevens verwijderd en niet meer gebruikt.
  • We bewaren je gegevens maximaal 10 jaar. Zo kan worden gecontroleerd of het onderzoek eerlijk is uitgevoerd.

Resultaten van dit onderzoek

Ben je benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek? Bekijk de samenvatting van de uitkomsten.

Vragen?

Voor meer informatie of vragen over het onderzoek kun je contact met ons opnemen via interview.vragenlijst@nscr.nl .
Franziska Yasrebi-de Kom, onderzoekster bij het NSCR