Home
  1. Coronamaatregelen

Werk en coronamaatregelen

Op deze pagina vind je informatie over werken op het NSCR. Indien nodig volgen wij de richtlijnen van het RIVM en adviezen van het kabinet. 

Hybride werken

Iedereen kan weer op het NSCR werken. Wel moet je vooraf een werkplek reserveren. Overleg met je leidinggevende wanneer je wel/niet thuiswerkt. Onze meetings doen we voorlopig hybride, zodat iedereen erbij kan zijn.

Aanmelden werkplek via OKKU

Meld je altijd aan voor een werkplek. Dit doe je via https://nscr.okku.io/. Vanaf 4 weken van tevoren kun je je werkplek reserveren. Heb je een plek gereserveerd en kom je toch niet? Annuleer dan je plek, zodat iemand anders daar kan zitten.

Werken in het SAL

Wil je werken in het SAL? Geef dit dan door aan Thomas.

Wat te doen als je Corona hebt en op het NSCR was?

Als je positief getest bent, meld je dit aan de mensen met wie je op het NSCR in contact bent geweest en je stuurt een mail naar het secretariaat. Zij zullen #iedereen informeren dat er sprake is van een collega met Covid-19 (zonder een naam te noemen) en aangeven wanneer deze collega voor het laatst op het NSCR was. Wie op die dag ook aanwezig was, kan dan naar eigen inzicht maatregelen nemen, zoals een paar dagen vanuit huis werken. Op deze manier kunnen we verdere besmettingen zo veel als mogelijk voorkomen en de collega’s die in risicogroepen vallen beter beschermen.

Lees deze tips voor thuiswerken en het inrichten van je werkplek en het gezondheidsadvies thuiswerken van NWO.


Reizen

Mocht je naar een land gaan dat bij vertrek geel of groen is, maar tijdens de vakantie verandert in oranje, dan moet je na terugkeer in quarantaine. We raden je aan in dit geval meteen terug te keren naar Nederland zodra de code oranje bekend is gemaakt, en thuis in quarantaine te gaan. Mocht de quarantaineperiode deels buiten je vakantie vallen, dan kun je vanaf huis werken. Is vanaf huis werken niet mogelijk, dan hoef je voor deze quarantainedagen geen verlof op te nemen.
Kies je er voor op je vakantiebestemming te blijven op het moment dat deze oranje kleurt en moet je na terugkomst in quarantaine, dan kan dat consequenties hebben voor je verlofsaldo. Als je tijdens de quarantaineperiode niet vanuit huis kunt werken, dan dien je verlofdagen op te nemen voor deze periode. Neem in zulke gevallen contact op met het secretariaat en je programmaleider.

Dienstreizen

Dienstreizen zijn mogelijk na goedkeuring door Beate. Ben je van plan voor het werk een reis te maken, overleg dan eerst met je programmaleider.


Online overleg

  • De koffiepitch en het instituutsoverleg blijven voorlopig hybride.
  • Er is een Zoom-account voor algemeen gebruik. De inloggegevens kun je opvragen bij het secretariaat.