Home
  1. Coronamaatregelen

Coronamaatregelen NSCR

Op deze pagina vind je informatie over de geldende Coronamaatregelen op het NSCR. Sinds maart 2020 volgens wij de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het kabinet. De pagina wordt regelmatig geactualiseerd.

Werk zo veel als mogelijk thuis

In speciale gevallen is een uitzondering hierop mogelijk: onderzoek dat geen uitstel duldt en waarvoor je in het SAL moet werken of als je je laptop kunt ophalen op basis van een afspraak met Portrait. In dat laatste geval geldt dat je alleen op het NSCR bent op het afgesproken tijdstip en daarna weer naar huis gaat. Daarnaast kan er ivm persoonlijke redenen een uitzondering worden gemaakt. Wil je graag op het NSCR werken, neem dan contact op met Anne-Marie (cc Angeniet) voor het plannen van dag en tijdstip. Mocht je je hebben aangemeld voor een werkplek of het SAL, maar bij nader inzien toch niet komen, meld je dan ook af bij het secretariaat. Houd je tot slot aan alle Coronarichtlijnen op het NSCR en de VU.

Lees deze tips voor thuiswerken en het inrichten van je werkplek en het gezondheidsadvies thuiswerken van NWO.


Reizen

Mocht je naar een land gaan dat bij vertrek geel of groen is, maar tijdens de vakantie verandert in oranje, dan moet je na terugkeer in quarantaine. We raden je aan in dit geval meteen terug te keren naar Nederland zodra de code oranje bekend is gemaakt, en thuis in quarantaine te gaan. Mocht de quarantaineperiode deels buiten je vakantie vallen, dan kun je vanaf huis werken. Is vanaf huis werken niet mogelijk, dan hoef je voor deze quarantainedagen geen verlof op te nemen.
Kies je er voor op je vakantiebestemming te blijven op het moment dat deze oranje kleurt en moet je na terugkomst in quarantaine, dan kan dat consequenties hebben voor je verlofsaldo. Als je tijdens de quarantaineperiode niet vanuit huis kunt werken, dan dien je verlofdagen op te nemen voor deze periode. Neem in zulke gevallen contact op met het secretariaat en je programmaleider.

Dienstreizen

Dienstreizen zijn beperkt mogelijk na goedkeuring door Beate. Ben je van plan voor het werk een reis te maken, overleg dan eerst met je programmaleider.


ICT, datamanagement en laptops

Neem voor vragen over ICT en datamanagement contact op met het secretariaat via secretariaat@nscr.nl of tijdens kantooruren via 06 2161 8344. Anne-Marie of Claudia zorgt dat je vraag bij de juiste persoon terechtkomt. Ook zijn we bezig om iedereen via een NSCR-laptop te laten werken. Deze laptop is geschikt voor thuiswerken én werken op het NSCR. Heb je een SAL-laptop nodig? Laat dit weten aan je programmaleider.

NB: Gebruik de IT-faciliteiten bewust. Juist nu de meeste mensen thuiswerken, proberen internetcriminelen op creatieve manieren toegang te krijgen tot je bestanden of ons netwerk. Wees alert op verdachte e-mails.


Online overleg

  • De koffiepitch en het instituutsoverleg blijven voorlopig digitaal.
  • Er is een Zoom-account voor algemeen gebruik. De inloggegevens kun je opvragen bij het secretariaat.
  • Woon je bij elkaar in de buurt? Overweeg dan eens een ‘wandelend overleg’ in de buitenlucht.
  • Regelmatig organiseren we sociale online activiteiten, zoals een filmmiddag of pubquiz. Wil jij iets organiseren of heb je een leuk idee? Stuur een mail naar het secretariaat.