Home
  1. Coronamaatregelen

Coronamaatregelen NSCR

Op deze pagina vind je informatie over de geldende Coronamaatregelen op het NSCR. Sinds maart 2020 volgens wij de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het kabinet. De pagina wordt regelmatig geactualiseerd.

50% thuiswerken, 50% op kantoor

De Corona-maatregelen worden verder versoepeld. Voor het NSCR is het advies: 50% thuiswerken, 50% op kantoor. Wij handhaven daarom ons beleid dat iedereen zich kan aanmelden voor een werkplek, waarbij we allemaal de kans krijgen ten minste 50% van de tijd op het NSCR aanwezig te zijn.

Aanmelden werkplek via OKKU

Aanmelden voor een werkplek doe je via nscr.okku.io.

Werken in het SAL

Wil je werken in het SAL? Geef dit dan door aan Aad/Thomas.

Wat te doen als je Corona hebt en op het NSCR was?

Als je positief getest bent, meld je dit aan de mensen met wie je op het NSCR in contact bent geweest en je stuurt een mail naar Angeniet. Zij zal #iedereen informeren dat er sprake is van een collega met Covid-19 (zonder een naam te noemen) en aangeven wanneer deze collega voor het laatst op het NSCR was. Wie op die dag ook aanwezig was, kan dan naar eigen inzicht maatregelen nemen, zoals een paar dagen vanuit huis werken. Op deze manier kunnen we verdere besmettingen zo veel als mogelijk voorkomen en de collega’s die in risicogroepen vallen beter beschermen.

Lees deze tips voor thuiswerken en het inrichten van je werkplek en het gezondheidsadvies thuiswerken van NWO.


Reizen

Mocht je naar een land gaan dat bij vertrek geel of groen is, maar tijdens de vakantie verandert in oranje, dan moet je na terugkeer in quarantaine. We raden je aan in dit geval meteen terug te keren naar Nederland zodra de code oranje bekend is gemaakt, en thuis in quarantaine te gaan. Mocht de quarantaineperiode deels buiten je vakantie vallen, dan kun je vanaf huis werken. Is vanaf huis werken niet mogelijk, dan hoef je voor deze quarantainedagen geen verlof op te nemen.
Kies je er voor op je vakantiebestemming te blijven op het moment dat deze oranje kleurt en moet je na terugkomst in quarantaine, dan kan dat consequenties hebben voor je verlofsaldo. Als je tijdens de quarantaineperiode niet vanuit huis kunt werken, dan dien je verlofdagen op te nemen voor deze periode. Neem in zulke gevallen contact op met het secretariaat en je programmaleider.

Dienstreizen

Dienstreizen zijn mogelijk na goedkeuring door Beate. Ben je van plan voor het werk een reis te maken, overleg dan eerst met je programmaleider.


Online overleg

  • De koffiepitch en het instituutsoverleg blijven voorlopig digitaal.
  • Er is een Zoom-account voor algemeen gebruik. De inloggegevens kun je opvragen bij het secretariaat.
  • Regelmatig organiseren we sociale online activiteiten, zoals een filmmiddag of pubquiz. Wil jij iets organiseren of heb je een leuk idee? Stuur een mail naar het secretariaat.