NSCR Het NSCR doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar criminaliteit en rechtshandhaving, op het snijvlak van theorie, beleid en praktijk.
Hoe beslissen mensen wie ze proberen te stoppen bij een conflict op straat?
Hoe beslissen mensen wie ze proberen te stoppen bij een conflict op straat?
NSCR-wetenschappers Peter Ejbye-Ernst, Marie Rosenkrantz Lindegaard en Wim Bernasco onderzochten hoe mensen beslissen richting wie ze moeten ingrijpen wanneer ze een conflict proberen te stoppen. Om dit te analyseren gebruikten ze camerabeelden van echte conflicten op straat in Amsterdam. Het onderzoek laat zien dat mensen die een conflict proberen te de-escaleren bevooroordeeld zijn in de manier waarop ze dat doen.

Verder lezen
Eerste Nederlandse Encyclopedie voor Empirical Legal Studies
Onderzoekers van het NSCR, Rijksuniversiteit Groningen, WODC en de VU hebben de ELS-encyclopedie samengesteld. Hierin staat een systematisch overzicht van wat er de afgelopen 25 jaar aan ELS is verricht en wat de bevindingen betekenen voor de rechtspraktijk.

Verder lezen
Vacature: Directeur NSCR
Het NSCR zoekt een directeur met affiniteit met onderzoek op het - brede - terrein van criminaliteit en rechtshandhaving. De persoon die we zoeken is een excellente wetenschapper die verbonden is met het relevante netwerk van (inter)nationale wetenschappelijke en maatschappelijke partners.

Verder lezen
Avondklok tijdens de lockdown: aantal mensen op straat niet veel anders
Op basis van videobeelden van camera's in de openbare ruimte in Amsterdam bestudeerden NSCR-onderzoekers in hoeverre mensen de avondklok als Covid-19-maatregel naleven tijdens de lockdown.

Verder lezen
Problem-oriented policing bij de bescherming van wilde dieren
De gids Problem-Oriented Wildlife Protection laat zien hoe de principes van problem-oriented policing kunnen worden toegepast bij de bescherming van wildlife, en hoe natuurbeschermingsorganisaties zelf een problem-oriented-policing-project kunnen starten.

Verder lezen
Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving
www.nscr.nl | nscr@nscr.nl | +31(0)20 598 5239 | VU-campus Amsterdam
Twitter LinkedIn
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |    Bekijk deze nieuwsbrief online