NSCR Het NSCR doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar criminaliteit en rechtshandhaving, op het snijvlak van theorie, beleid en praktijk.
De hoogste tijd: Ruimtelijk-temporele aspecten in het keuzegedrag van daders
De hoogste tijd: Ruimtelijk-temporele aspecten in het keuzegedrag van daders
Waarom plegen daders hun delicten op bepaalde plekken en tijdstippen, en niet ergens anders of op een ander moment? Deze vraag houdt onderzoekers in de omgevingscriminologie al decennialang bezig. Sabine van Sleeuwen (NSCR en Universiteit Utrecht) beargumenteert dat de ruimtelijke kennis die een dader opdoet tijdens zijn dagelijkse routines niet in gelijke mate voor alle tijdstippen van de dag en week geldt. Op vrijdag 21 januari verdedigt ze haar proefschrift IT’S ABOUT TIME, Spatio-temporal aspects of offender decision-making.
Lees verder
Interview met directeur Beate Völker: 'Criminaliteit is een moeilijk ontwarbare kluwen'
Sinds 1 november 2021 is Beate Völker directeur van het NSCR. Voor NWO gaf ze een interview over haar achtergrond en haar ambities. 'De samenleving staat nu zo op scherp dat mensen zich agressief gaan gedragen.'
Lees verder
Slachtoffers van seksueel geweld ervaren financiële tegemoetkoming als erkenning
Jaarlijks wordt een groot aantal mensen in Nederland slachtoffer van seksueel geweld. Zij kunnen hulp krijgen bij een van de 16 CSG’s. Toch zoekt lang niet elk slachtoffer hulp.
Lees verder
Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving
www.nscr.nl | nscr@nscr.nl | +31(0)20 598 5239 | Amsterdam
Twitter LinkedIn
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |    Bekijk deze nieuwsbrief online