NSCR Het NSCR doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar criminaliteit en rechtshandhaving, op het snijvlak van theorie, beleid en praktijk.
Criminaliteitspatronen van hackers die websites ‘defacen’
Criminaliteitspatronen van hackers die websites ‘defacen’
Cybercrime is de afgelopen decennia snel toegenomen in omvang. Hacking is zelfs de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Maar het is onbekend of bevindingen over traditionele daders ook gelden voor cybercriminelen. Wetenschappers van het NSCR onderzochten daarom of hackers die websites ‘defacen’ vergelijkbare longitudinale criminaliteitspatronen volgen als traditionele daders. Daarnaast keken ze of aannames over herhaald slachtofferschap ook gelden voor website-defacements.

Lees verder
Kind dat opgroeit binnen georganiseerde misdaad belandt vaker in criminaliteit
Kinderen van criminelen binnen de georganiseerde misdaad lopen een substantieel risico om zelf ook in de criminaliteit te belanden: bijna de helft van deze kinderen heeft een strafblad, blijkt uit onderzoek van het NSCR in samenwerking met de VU en de Nationale Politie. Ook blijkt dat deze overdracht van crimineel gedrag van generatie op generatie het sterkst is bij gewelddadige criminaliteit.
Lees verder
ESC Best Article of the Year Award
NSCR-fellow Janna Verbruggen en NSCR-onderzoeker Arjan Blokland hebben de ESC (European Society of Criminology) European Journal of Criminology Best Article of the Year Award gekregen voor hun publicatie The Relationship between Criminal Behaviour over the Life-course and Intimate Partner Violence Perpetration in Later Life.
Lees verder
Slechte lichamelijke en psychische gezondheid bij gedetineerden
Gedetineerden ervaren veel en complexe gezondheidsproblemen. Hun mentale en fysieke welzijn ligt beduidend lager dan dat van niet-gedetineerden. Voor het eerst is nu onderzocht hoe de gezondheid van gedetineerden voorafgaand aan de detentie verschilt van niet-gedetineerden, en in welke mate de gezondheidsproblemen veranderen over de tijd: van vóór naar ná de detentieperiode.
Lees verder
Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving
www.nscr.nl | nscr@nscr.nl | +31(0)20 598 5239 | Amsterdam
Twitter LinkedIn
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |    Bekijk deze nieuwsbrief online