Home News
  1. 26 september | Conferentie Evidence Based Policing in de Praktijk

26 september | Conferentie Evidence Based Policing in de Praktijk

Op donderdag 26 september 2024 organiseren de Society of Evidence-Based Policing Nederland (sebp.nl) en het NSCR een conferentie over Evidence Based Policing in de Praktijk. De conferentie vindt plaats in The Hague Conference Centre New Babylon in Den Haag.
By Prof. Stijn Ruiter | 28 May 2024 | Police research
Foto twee politie agenten op de fiets
xxx

Sinds de introductie in de jaren negentig van de vorige eeuw is evidence-based policing (EBP) aan een opmars bezig. In landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk richten onderzoekers in samenwerking met de politie zich al langer op de vraag hoe politiehandelen werkt, in welke omstandigheden dat handelen werkt en voor wie – en door wie – het werkt. De basis voor dergelijke onderzoeken wordt veelal gevormd door innovatieve onderzoekstechnieken en een nauwe samenwerking tussen politie en wetenschap. De laatste jaren is ook in Nederland de interesse voor EBP gegroeid. Vanuit het onderzoeksprogramma What Works in Policing draagt het NSCR bij aan deze ontwikkeling. Het programma trekt daarbij graag op met de Society of Evidence-Based Policing Nederland.

Evidence based policing in de praktijk

De conferentie brengt politiewetenschappers, politieprofessionals en beleidsmakers samen en belicht de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van evidence-based policing in de praktijk. Tijdens de conferentie zullen verschillende (internationale) onderzoekers spreken, waaronder Tamara D. Herold. Zij is een Amerikaanse crime scientist en senior adviseur voor het Amerikaanse National Institute of Justice (NIJ) en ze leidt het Evidence to Action (E2A)-initiatief van NIJ. Haar E2A-inspanningen en onderzoek zijn gericht op het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en praktijk.


Programma en aanmelden

Ga voor meer informatie en aanmelding naar https://ebpconferentie.nl. Het aantal gratis plaatsen voor de conferentie is 200, dus zorg dat je er snel bij bent!


Lees meer over het onderzoeksgebied Evidence Based Policing van het NSCR.


 

Prof. Stijn Ruiter

Senior Researcher

Share this article

Actuele berichten