NSCR Het NSCR doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar criminaliteit en rechtshandhaving, op het snijvlak van theorie, beleid en praktijk.
Beate Völker gestart als directeur NSCR, Peter van der Laan neemt afscheid
Beate Völker gestart als directeur NSCR, Peter van der Laan neemt afscheid
Sinds maandag 1 november heeft het NSCR een nieuwe instituutsdirecteur: prof. dr. Beate Völker. Zij volgt prof. dr. Peter van der Laan op die met pensioen gaat.
Lees verder
Verandering in extremistische houding tijdens overgang naar jongvolwassenheid
Steun voor gewelddadig extremisme is meestal stabiel of neemt af tijdens de overgang van de adolescentie naar jongvolwassenheid. Dit blijkt uit een recent gepubliceerde studie van het NSCR en de Universiteit Utrecht.
Re-integratie en recidive na verblijf op de terroristenafdeling
Wetenschappers van het NSCR en de VU hebben voor het eerst de volledige criminele carrière van ex-gedetineerden van de TA in kaart gebracht. Ze onderzochten hoe het deze groep na hun vrijlating vergaat én of ze opnieuw een terroristisch of een ander soort misdrijf plegen.

WEBINAR | In de studie Regelingen voor collectieve schade. Geef slachtoffers erkenning geeft historicus en NSCR-gastonderzoeker Christiaan Ruppert een overzicht van 44 Nederlandse regelingen voor collectieve schade. Tijdens een webinar op donderdag 18 november van 16:00 tot 17:00 uur schetst Ruppert de conclusies en aanbevelingen van de studie. Wouter Veraart en Arno Akkermans (VU) gaan specifiek in op de betekenis van excuses en slachtofferparticipatie. Monique de Groot (Schadefonds Geweldsmisdrijven) en Rosa Jansen (Slachtofferhulp Nederland) reageren op de resultaten van het onderzoek. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@nscr.nl. Het seminar is te volgen via Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/85861888945?pwd=VUNyN1g2cWxScHBUWGFpNmdVNjF2dz09 
Meeting ID: 858 6188 8945 | Passcode: 829901

Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving
www.nscr.nl | nscr@nscr.nl | +31(0)20 598 5239 | Amsterdam
Twitter LinkedIn
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |    Bekijk deze nieuwsbrief online