NSCR Het NSCR doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar criminaliteit en rechtshandhaving, op het snijvlak van theorie, beleid en praktijk.
Juiste plaats, juiste tijd? Criminaliteitspatronen beter in beeld
Juiste plaats, juiste tijd? Criminaliteitspatronen beter in beeld
Daders zijn geneigd hun delicten te plegen op plekken die ze vaker bezoeken en die binnen hun dagelijkse routine vallen. Maar plegen ze die delicten ook op hetzelfde tijdstip als wanneer ze die plekken normaal gesproken bezoeken? Op deze vraag zochten NSCR-onderzoekers antwoord met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkelde online activiteiten survey. De resultaten suggereren voorzichtig dat het tijdstip van regulier bezoek en tijdstip van delict vaak samenvallen.

Lees verder
Signalen gedwongen prostitutie
Klanten zijn op de hoogte van de verschillende signalen van gedwongen prostitutie. Maar ze zijn lang niet altijd bereid om uitbuiting te melden. Dit blijkt uit onderzoek van het NSCR en de Open Universiteit (OU), waaraan een groep klanten van prostituees meewerkte.

Lees verder
Naleving COVID-19-maatregelen
Sinds het begin van de pandemie doet het NSCR onderzoek naar de naleving van maatregelen die de verspreiding van het virus moeten tegengaan. Door middel van onder andere video-analyse doen we (veld)onderzoek naar de avondklok, mondkapjesplicht, social distancing en drukte op straat.

Lees verder
Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving
www.nscr.nl | nscr@nscr.nl | +31(0)20 598 5239 | VU-campus Amsterdam
Twitter LinkedIn
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief    |    Bekijk deze nieuwsbrief online